Static GK important Questions in English-1

1. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin A? –

Ans – Night Blindness

2. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B1?

Ans – Beriberi

3. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B2?

Ans – Ariboflavinosis

4. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B3?

Ans – Pellagra

5. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B5?

Ans – Parestheia

6. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B6?

Ans – Anemia

7. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B7?

Ans – Dermitits and enteritis 8

8. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B9 – B12?

Ans – Megaloblastic anemia

9. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin B17?

Ans – Cancer

10. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin C?

Ans – Scurvy and swelling of gums

static GK important Question in Hindi part-1

11. Which disease is caused by a deficiency of Vitamin D?

Ans – Rickets and Osteomalacia

12. Which disease is caused by deficiency of Vitamin E?

Ans – Less Fertility

13. Which disease is caused by deficiency of Vitamin K?

Ans – Non-Clotting of blood

Static GK important Question in Hindi part-3

static GK important Question in Hindi part-2

static GK important Question in Hindi part-1

Learn Online Course tech-related Course

Leave a Comment

%d bloggers like this: